Servicii

PSIHOTERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ – COPII

Modul în care gândim determină modul în care ne simțim și comportamentul pe care îl adoptăm.

Psihoterapia Cognitiv-Comportamentală reprezintă o abordare psihoterapeutică care îmbină tehnicile terapiei cognitive cu cele ale terapiei comportamentale, punând accent pe rolul gândirii, al luării deciziilor, al îndoielii, dar și al acțiunii.
Terapia cognitivă la copii reprezintă o extensie a fundamentelor terapiei comportamentale bazată pe teoria învăţării clasice, operante, prin modelare, putând fi utilă în tratamentul tulburărilor psihiatrice fie externalizate (hiperactivitate, agresivitate, comportamente disruptive), fie internalizate (depresie, anxietate). Scopul terapiei constă în modificarea distorsiunilor cognitive care influenţează comportamentul. Prin reevaluarea şi corectarea gândirii, copiii reușesc să îşi gestioneze mai bine emoțiile resimțite în anumite situaţii, implicit și comportamentele aferente.

(BECK, 1979)

Durata ședinței: 50 de minute.

DEZVOLTARE PERSONALĂ – COPII

Dezvoltarea personală este o activitate dinamică și creativă, care susține și ajută copilul să își descopere resursele interioare și să dezvolte modalități proprii de găsire a soluțiilor la problemele pe care le întâmpină sau le poate întâmpina în existența sa.

Durata ședinței: 50 de minute.

ART-TERAPIE – COPII

Art-terapia (terapia prin artă) este o formă de psihoterapie care folosește mijloacele artistice ca modalitate principală de comunicare, fiind limbajul expresiv al conștientului și inconștientului.
Terapia prin artă poate fi o soluţie mult mai eficientă de comunicare decât o conversație, aceasta fiind de luat în considerare, în special când este vorba despre copii și evenimente traumatizante.

Obiectivul terapiei prin artă este unul de vindecare, de ameliorare sau menținere a sănătății mintale şi bunăstării emoționale.

Durata ședinței: 50 de minute.